- Mijn specialiteiten

Josie's Voetsalon Wassenaar Pedicure Massage

Als gediplomeerde pedicure -aangesloten als lid bij Provoet- heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u diverse gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Mijn specialiteiten

Als gediplomeerde pedicure -aangesloten als lid bij Provoet- heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u diverse gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Schimmel

Schimmelnagels zijn helaas een veel voorkomend probleem. De nagel is vaak dik, brokkelig en verkleurd. Dit wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. De meeste mensen noemen dit een kalknagel. Het is goed te behandelen in combinatie met de pedicure-behandeling, daarnaast kunt u uw sokken en schoenen behandelen, want ook daar zitten dan schimmelsporen in, en kunnen voor herbesmetting zorgen.

De oudere voet

De huid van de oudere voet wordt dunner, daardoor moet er extra voorzichtig gewerkt worden, er moet rekening gehouden worden met eventueel verslechterde aderen en spataderen. Ook bij de oudere voet let ik extra op onregelmatigheden als vergroeiingen en likdoorns. De nagels veranderen ook van structuur, waardoor allerlei problemen kunnen ontstaan. Kortom: de oudere voet dient voorzichtig en regelmatig behandeld te worden!  

Ontspannende Voetreflexzonemassage

Niets is zo heerlijk als een goed uitgevoerde voetreflexzonemassage, het ontspant lichaam en geest en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam dmv druk met de vingers uit te oefenen op bepaalde zones van de voet, die corresponderen met bepaalde organen, spieren of weefsels, krijg je een stimulerend effect op de juiste plaats, en zo verminderen of verdwijnen de klachten, de blokkades worden opgeheven. Bovendien verbetert de bloed en energiedoorstroming, worden afvalstoffen sneller afgevoerd met als gevolg een vitaliserend, opbouwend en sterk ontspannend effect voor het lichaam.

Bodymassage hot-cold stone

Dit is een rug, nek, schouder, arm en beenmassage met hete en koude stenen. Deze massage zorgt voor afwisselend enerverende en ontspannende effecten op het lichaam.

Kortom een echte oppepper! 

Spatadermassage

Is een alternatief voor reguliere behandelmethoden. De behandeling richt zich op het verbeteren van de bloeddoorstroming in de benen, en het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Dit wordt bereikt door het laten masseren van de benen, het doen van oefeningen die de bloeddoorstroming bevorderen, het volgen van leefregels die goed zijn voor de bloeddoorstroming.

Klachten verdwijnen, zoals kramp in de benen, koude voeten en benen, zware en vermoeide benen, overgangsklachten.

SHANTALA Kindermassage

Een veelzijdige, goed afgestemde kindermassage die ervoor zorgt dat de kinderen zich veilig, ontspannen en geaccepteerd voelen. De massage heeft ook een positief effect op kinderen met autisme verwante stoornissen, getraumatiseerde kinderen of op kinderen die gepest worden. Het kind mag compleet zichzelf zijn. Kindermassage en de daarbij horende oefeningen samen met het kind en eventueel de ouders, brengt kinderen lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans


Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 


Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.


Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).


Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.


Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.


Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.


Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.


Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.